Teamaktiviteter

I konceptet Teamaktiviteter gör vi s. k. “teambuilding” övningar men utan någon analyserande eller pedagogisk utvärdering. Vår erfarenhet säger att det blir gruppstärkande ändå.

Detta är en väldigt enkel men anpassningsbar aktivitet men som ändå sätter gruppens initiativ och samarbetsförmåga på prov. Den kan användas både inomhus och utomhus men kräver en del plats beroende på gruppens storlek.

för att hjälpa din kollega.

Gruppen ställer upp i en stor cirkel och vi som instruktörer går sedan runt och sätter en etikett mellan skulderbladen på alla. På etiketterna står det en färg eller en siffra. Denna första övning går ut på att få ihop sina lag genom att under total tystnad hitta “sitt” lag och sedan ställa upp lagvis.

4 lagmedlemmar skall få förbundna ögon och ett rep i sina händer. Med detta rep skall sedan dom fyra bilda en kvadrat. Kvadraten skall om möjligt få fyra precis lika långa sidor och om möjligt även 90 gradiga hörn. Instruktioner för att klara övningen får bara ges och tas av dom fyra som utför övningen. Skulle någon av de övriga i laget ge instruktioner eller på annat sätt hjälpa till så diskas laget omedelbart.

5 lagmedlemmar skall placera sig på ena sidan på en sk. “matta”. Sedan skall man utan att kliva utanför ta hela laget över till andra sidan.

6 st lika långa stavar skall placeras på ett sådan sätt att dom tillsammans bildar så många Liksidiga trianglar som möjligt och där alla ändarna på stavarna måste mötas och stavarna inte får korsa varandra.

Ett torn bestående av fyra klossar på höjden där en stor är botten och en liten är toppen, skall flyttas. På en spelplan finns tre fält på rad där tornet står i ett av dom yttre fälten. Tornet skall sedan flyttas till andra änden av planen. Problemet är att du bara får flytta en del av tornet åt gången och du får Inte ställa en stor bit på en mindre utan bara en mindre på en större. Hur få “drag” behöver du för att få tornet över till andra sidan av planen.