Speedcats

Speedcats har sedan 2009 funnits i Jönköping och är en upplevelse i full fart som är något utöver det vanliga.

Båtarna var från början tänkta att användas som livräddningsbåtar i Sydafrikas enorma vågor och kan i princip hantera alla förhållanden på vatten och är med sin katamaran- konstruktion otroligt stabil. Körstilen i våra båtar är en blandning av Gokart och Sidovagnscross då man är två i båten där en ”co-pilot” får agera burkslav för att uppnå maximal prestation.

Perfekt aktivitet för t.ex Företaget som vill göra något där man verkligen får och kan utmana varandra, det är även en suverän aktivitet för både Svensexan & Möhippan..

Se teknisk spec. nedan på sidan.

...det mesta är möjligt!

Teknisk Specifikation

Med sin uppblåsbara katamarandesign väger en Speedcat (utan motor) ungefär 80 kg. Den är 4 meter lång och ca. 2 meter bred, men är ändå oerhört stabil i alla typer av sjö. Båten är bestyckad med en 3-cylindrig 50 hk 2-takts motor från TUHATSU med rorkult (man styr direkt med motorn på akterspegeln) och båten kan göra 0 till 45 knop på några sekunder. Vid rätt körstil kan båten i svängarna genererar upp till 3 G i och man kör runt en Fyrkantsbana av uppblåsbara bojar.

Plats: Munksjön mitt i centrala Jönköping Men det finns möjlighet att ta båtarna till kunden om det finns vatten som man får vara på.

Tidsåtgång: inkl ombyte ca. 2-2,5 timmar

Omfattning: Utbildning, egen träning som vanligtvis avslutas med tävling Rek antal deltagare per båt: 6 – 8 personer max 10 personer

Besättning: Utgörs alltid av 2 personer

Utrustning: Våtdräkt, flytväst och hjälm ingår alltid.

Dusch och ombyte: Ingår i arrangemang som hålls vid Munksjön

Övrigt: Ta med badkläder & handduk.